Onthoud Mij

Albertzoon wint eerste wedstrijd van nieuw wielren seizoen

Suriname- Wielrenner Jermanin Albertzoon van de vereniging Gazelle heeft op zondag 26 februari de eerste race van het nieuwe seizoen op zijn naam geschreven. De Surinaamse Wielren Unie (SWU) opende op deze dag het seizoen 2012 met een wedstrijd op Lelydorp. Albertzoon finishte in deze rit van 47.2 kilometer met een tijd van 1uur 14 minuten en 41 seconden een seconde voor de Lesley Cairo van de vereniging de Triatleet. Derde in de Elite categorie werd Anthony van Lierop met een tijd van 1.15.21.

Overige winnaars:

Junioren:

Shane Meerberg

Masters:

Marc Jie Tjo Foek

U-10

Keith Oldenstam

U-15

Zefan Brunings

Veteranen:

Cor Berkbouwer

Vrouwen:

Ivani Mook

Goud voor Miguel van Assen tijdens Youth Olympic Games

Suriname- Met de gouden medaille om de hals kijkt Miguel van Assen vol trots, hoe de Surinaamse vlag gehesen wordt in het Olympisch Stadion in Nanjing. Het Surinaams volkslied klinkt vanavond extra mooi. Van Assen is de nieuwe Youth Olympic Kampioen op het nummer Hinkstap springen. "Ik ben zo trots dat ik Suriname een gouden medaille heb kunnen geven", zegt de jonge atleet. "Het was niet gemakkelijk, maar het is gelukt". De finale van het hinkstap springen is maandagavond gehouden.

Lees verder »»

© 2011 - 2014 Sportxmagazine, alle rechten voorbehouden.